Volledig scherm
Thijs Broenink in actie voor Oost-Arnhem. © Mike Bekkers

Oost-Arnhem pakt de koppositie

ARNHEM - Oost-Arnhem is de nieuwe koploper in de hoofdklasse A van de veldkorfbalcompetitie. De ploeg van trainer Ron Steenbergen won zelf met ruime cijfers bij Mid-Fryslân (11-20) en zag lijstaanvoerder Wageningen met 21-13 onderuit gaan bij Tempo.

,,We presteren boven verwachting, maar we zijn gewoon beter dan de onderste vijf ploegen. We staan al heel lang met bijna dezelfde spelers in het veld en dan blijkt dat je steeds sterker wordt”, zei Steenbergen, die al uitkeek naar de wedstrijd tegen SCO, komende zaterdag. ,,Ook die proberen we te winnen en dan gaan we de zaal in. Dan zien we daarna wel weer wat er in het tweede deel van de veldcompetitie gebeurt.”

Tegen Mid-Fryslân kwam Oost-Arnhem nooit in problemen. Bij rust hadden de bezoekers al een veilige marge van vier treffers: 7-11. Steenbergen: ,,Die voorsprong hebben we na de pauze gestaag verder uitgebouwd.”

Oost-Arnhem gaat met 12 punten uit 7 duels aan kop. Tempo heeft ook 12 punten, maar is op basis van het onderlinge resultaat met de Arnhemse ploeg de nummer twee. Wageningen is derde met 11 punten. Deze drie ploegen strijden om de titel, de overige vijf ploegen zijn afgehaakt.

Regiosport