Volledig scherm
PREMIUM
Oost-Arnhem sluit 2019 beteuterd af. © Mike Bekkers

Oost-Arnhem sluit geweldige eerste seizoenshelft af met kater

Aangeslagen en vol ongeloof. De korfballers van Oost-Arnhem konden het zaterdagavond nauwelijks bevatten. Na vijf zeges op rij had de korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen zich laten verrassen door het nog puntloze SCO. De Friese ploeg bracht de koploper van de hoofdklasse B in een tumultueus duel de eerste nederlaag toe: 25-26.

Volledig scherm
Aanval Oost-Arnhem, eerder dit seizoen. © Gerard Burgers

Steenbergen had het na de spectaculaire zege op Deetos, een week eerder, al gezegd. ‘SCO is een linke tegenstander’. De coach van Oost-Arnhem dacht op dat moment terug aan het laatste duel van het eerste deel van de veldcompetitie. Ook toen, op 26 oktober, ging Oost-Arnhem als koploper van de hoofdklasse A thuis onderuit tegen SCO (14-15). Bij SCO stapte coach Rico Kruit na het verlies bij Sparta Zwolle van vorige week op en opvolger Arjan Kreeft moest zorgen voor een schokeffect.

Een gewaarschuwd mens telt dan voor twee, maar die vlieger ging zaterdagavond niet op voor de spelers van Oost-Arnhem. ,,Ik was niet bang voor dit scenario, maar onze start was anders dan tegen eerdere tegenstanders”, zei Steenbergen. ,,En dat je een wedstrijd anders ingaat, daar begint het allemaal.”

Regiosport