Volledig scherm
Willemien Kragt is balvast tegen Sparta Zwolle. © Gerard Burgers

Oost-Arnhem speelt met Sparta Zwolle en staat ongeslagen aan kop in hoofdklasse B

KorfbalARNHEM - Tien minuten. Zo lang was er zaterdag sprake van een echte wedstrijd. Daarna heersten de korfballers van Oost-Arnhem en was Sparta Zwolle als een vogel voor de kat.

De bezoekers uit Zwolle kregen in sporthal Valkenhuizen na die openingsfase geen poot meer aan de grond. Oost-Arnhem won met 29-13 en mag zich na drie speelrondes de trotse koploper noemen in de hoofdklasse B.

Het nog puntloze Sparta Zwolle had op de openingsfase na helemaal niets te vertellen, maar Willemien Kragt, goed voor drie treffers, toonde respect voor haar tegenstander. ,,Wij hebben het altijd lastig tegen Sparta Zwolle. Dat is de afgelopen seizoenen wel gebleken. Dan moet je dus ook heel scherp beginnen.”

Tot 4-4 konden de gasten het hoge tempo van Oost-Arnhem bijhouden. Via 6-4 en 7-5 liep de thuisploeg uit naar een 18-5 (!) ruststand. 

Oost-Arnhem en Dalto gaan na drie duels zonder verliespunten aan kop. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kruisfinales voor een plek in de Korfbal League. Kragt wil daar nog helemaal niet naar kijken. ,,We staan nu boven de teams die in aanmerking komen voor degradatie. Zo snel mogelijk veilig spelen, dat was ons doel. Daarom was deze wedstrijd zo belangrijk. We krijgen nu ploegen als DSC, Dalto en Deetos. We zien het wel.”

Oost-Arnhem,eerste aanval:Rick Verdouw 7, Bas Broenink 6, Nynke Lokhorst (Anouk Damen), RosemiekHarrewijn1(RenskevanOs 2). Eersteverdediging:ThijsBroenink 4, Matthijs Baerends 1 (Bas van de Pijpekamp 2, Tim Pels), Willemien Kragt 3 (Jorien Visser), Noa Kapteyn 3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport