Volledig scherm
Oost Arnhem was zaterdagmiddag veel te sterk voor het ODIK van coach Hugo van Woudenberg, die komend seizoen in Arnhem voor de groep staat. © Rodney Kersten

Oost-Arnhem verslaat toekomstig coach, tegenstander krijgt rood voor ‘natrappende beweging’

ARNHEM - De korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse B hun zevende zege in acht duels behaald. De ploeg van trainer Ron Steenbergen was in sporthal Valkenhuizen te sterk voor degradatiekandidaat ODIK (32-23) van toekomstig trainer Hugo van Woudenberg en blijft daardoor (mede) aan kop.

Oost-Arnhem nam al in de eerste helft ruim afstand van de bezoekers uit Barneveld, die toen al afscheid hadden genomen van Ivo Bronts en Cees Snoei. Bronts viel uit met een op het oog ernstige knieblessure, Snoei kreeg rood wegens een natrappende beweging richting Jorrit Meijer.

Na een 15-6 ruststand kende Oost-Arnhem een matige fase, waarin ODIK terugkwam tot 18-14. De ploeg van trainer Ron Steenbergen schrok net op tijd weer wakker en scoorde in het laatste kwartier nog 14 keer. Rick Verdouw scoorde tien keer. De 19-jarige Jorrit Meijer, voor de tweede keer in de basis als vervanger van Bas Broenink (herstellende van een operatie) nam zes goals voor zijn rekening.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport