Het speciale play-offshirt van Oost-Arnhem ligt voorlopig in de kast.
Volledig scherm
Het speciale play-offshirt van Oost-Arnhem ligt voorlopig in de kast. © Oost-Arnhem

Oost-Arnhem wil play-offs om Korfbal League ook wel in augustus spelen

ARNHEM/RHEDEN/RENKUM De korfballers van Oost-Arnhem hebben zich geplaatst voor de kruisfinales om een plek in de Korfbal League, maar over het al ofnietdoorgaanvandie play-offs heeft het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) nog geen beslissing genomen. Dat besluit valt(voorlopig) op 6 april.

Trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem gaat er nog steeds van uit dat de wedstrijden in de halve finale van de play-offs in een ‘best-of-three’ tegen KCC doorgaan. ,,Dit is het toetje op de competitie. Die wedstrijden moet je spelen, want dat is het mooiste dat er is. Voor mijn part speel je ze in augustus.”

,,Alle opties liggen open”, zo meldt een woordvoerster van het KNKV. ,,Verenigingen denken mee en er liggen diverse scenario ‘s op de plank, maar je wordt natuurlijk ook ingehaald door de realiteit. Daarom wordt de knoop pas later doorgehakt en een besluit moet zo neutraal en eerlijk mogelijk zijn.”

Het KNKV heeft het besluit over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal (met Rheko, EKCA en DKOD) voorlopig ook opgeschort tot maandag 6 april, de einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. Aanvankelijk zou de bond daar gisteren al een beslissing over hebben genomen.

Regiosport