Volledig scherm
Emiel Broenink (8)voordat hij met een naar het zich laat aanzien zware knieblessure uitviel, rechts Thijs Broenink (9), voor nieuweling Noa Kapteyn © Mike Bekkers

Oost-Arnhem: zeperd na uitvallen Emiel Broenink met zware knieblessure

Korfbal in de regioARNHEM - Korfballer Emiel Broenink is vrijwel zeker lange tijd uitgeschakeld. De speler van Oost-Arnhem verdraaide in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen SCO (29-16 nederlaag), zijn knie.

Trainer Ron Steenbergen waagde zich niet aan een voorspelling over de aard van de blessure. ,,Maar het zag er niet goed uit en ik vrees dat Emiel er lange tijd uit ligt. Heel vervelend voor Emiel, want hij heeft na een blessure aan zijn andere, linker knie, al eens een hele lange revalidatieperiode achter de rug.”

Oost-Arnhem begon in de hoofdklasse A uitstekend aan het duel in Oldeholtpade en nam een 4-7 voorsprong. SCO nam daarna de wedstrijd over en na het uitvallen van Emiel Broenink, bij een 9-7 stand in het voordeel van SCO, lukte er nog maar weinig bij de bezoekers. Steenbergen: ,,Na onze goede start verdedigden we niet meer strak. De wedstrijd was dus al aan het kantelen en toen kwam die blessure van Emiel daar nog eens bij. Onze ploeg was daarvan behoorlijk ontdaan.”

SCO liep na een 15-10 ruststand na de pauze verder uit naar 18-10 en daarmee was het duel gespeeld.SCO kende geen medelijden met Oost-Arnhem en liep via 24-13 uit naar een 29-16 eindstand.

Overzicht

EKCA pakte in de eerste wedstrijd in de derde klasse G tegen Arena meteen beide punten: 12-11. ,,Onze dames waren fantastisch onder de korf”, jubelde EKCA-coach Peter Beenen.

Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en na een 5-6 ruststand in het voordeel van Arena leken de teams zich bij een 11-11 stand met een punt tevreden te moeten stellen. In de laatste minuut ging de bal echter nog een keer op de stip en Laurent Rothuizen benutte dat buitenkansje: 12-11. Coen Hermsen, overgekomen van Wesstar, was met drie treffers de beste schutter van EKCA.

Gerben de Krey, de nieuwe trainer van Rheko, beleefde een uitstekend debuut. Zijn ploeg won in 3G het openingsduel met RDZ met ruime cijfers: 16-9. ,,We hebben geen moeilijke momenten gekend”, vertelde De Krey, die zijn ploeg na een 8-3 ruststand na de pauze verder afstand zag nemen.

De Krey legt de lat dit seizoen hoog. ,,Rheko is afgelopen seizoen gedegradeerd en dan moet je je nu tonen als titelkandidaat. Ik zie ons, Devinco en DKOD als de favorieten.”

Rheko

Jaap Jochems, trainer-speler van DKOD, kon zijn geluk niet op na de 11-9 overwinning die zijn ploeg (3G) in Deventer behaalde op Devinco. ,,Een verrassende zege. Op papier was Devinco, afgelopen seizoen gedegradeerd, een titelkandidaat”, zei Jochems. ,,Maar hun beste schutter is naar een andere club gegaan.”

DKOD leidde bij rust (5-6), maar na de gelijkmaker van de thuisploeg, vreesde Jochems even het ergste. Maar mede door twee treffers van Janneke Koehorst sloeg DKOD een gat van drie punten: 6-9. ,,Janneke was de 'woman of the match'. Zij had ook verdedigend de tegenstander in de zak”, sprak Jochems, nog niet helemaal tevreden. ,,We hebben veertig minuten goed gespeeld. De laatste twintig waren niet om aan te zien. Maar dat had met conditie te maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport