Volledig scherm
Het paardenfestijn Outdoor Gelderland kan doorgaan ondanks de eikenprocessierups en de hitte. © Rolf Hensel

Outdoor Gelderland is (eikenprocessie)rups-proof; paard en mens ‘veilig’ in Arnhem

ARNHEM - Outdoor Gelderland is optimaal voorbereid tegen de eikenprocessierupsen op Papendal. Het grote paardensportevenement in Arnhem begin woensdag en neemt geen enkel risico.

,,De rupsen zitten ook op Papendal”, zegt Mariska van Groningen van de organisatie. ,,Gelukkig heeft Papendal al tijdig opdracht gegeven aan onze partner BKC om de rupsen te verwijderen. Ze worden op een speciale manier weggezogen.”

Outdoor Gelderland is op een open terrein op Papendal, waar geen overhangende bomen zijn. Voor de zekerheid worden de rupsen bij de omliggende bomen weggehaald.

Eerder deze week besloot de organisatie van Outdoor Kralingen dat het paardensportevenement aan de Kralingse Plas in Rotterdam dit weekeinde geen doorgang kan vinden vanwege de rupsen. ,,Dat is bij ons gelukkig niet aan de orde.”

Perfecte weersverwachting

Van Groningen zegt dat ook de andere voorbereidingen in volle gang zijn. ,,Alle tenten zijn inmiddels geplaatst. De restaurants en de lounges staan. Eigenlijk alle ruwbouw is gearriveerd. Straks komt het meubilair en dan kan het beginnen.”

De organisatie houdt ook het weerbericht in de gaten, maar verwacht komende week geen problemen. ,,We verwachten maximaal windkracht 3 en een temperatuur tussen de 20 en 24 graden. Dat is voor de paarden perfect.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport