Pak slaag voor HCM en Dieren en tien goals bij hockeysters van Zevenaar en Arnhemsche

ARNHEM  De hockeyers van Upward wonnen zondag in extremis toch nog van laagvlieger Hattem in de overgangsklasse A. Ties Koopmans bezorgde de Arnhemmers de zege met een strafcorner vlak voor tijd: 1-0.

Upward deed wel goede zaken omdat koploper Leiden met 3-2 van Ede verloor. De Arnhemmers staan met nog een duel te gaan voor de winterstop tweede. 

De hockeyers van HCM toonden zondag veerkracht tegen Zutphen door een 2-0 achterstand toch nog om te buigen in een 3-2 overwinning. De Arnhemmers behielden daarmee hun tweede plaats in de derde klasse D. Denzel Haverlag (2) en Alexander Griffioen scoorden.

Oosterbeek gaf in diezelfde derde klasse D het Zuidlarense Hondsrug een flink pak slaag. In Oosterbeek werd het liefst 9-1. Topschutter Bas de Nier maakte er vier namens Oosterbeek. Ook Ted Greter (2), Daan Liethof, Matteo de Lugt en Tim Bangma troffen doel.

Arnhemsche HC kreeg in diezelfde derde klasse D flink op de broek bij koploper Doetinchem: 6-1. Alleen Herald Obreem scoorde voor Arnhem.

Ook Dieren kreeg in de vierde klasse B een flink pak slaag. In en tegen Doorn verloren de Dierenaren met liefst 9-1. Quinten van Bommel trof doel namens Dieren.

Vrouwen

 De hockeysters van Upward lieten zondag voor de vierde keer op rij punten liggen in de eerste klasse D. Na een 2-1 nederlaag tegen Bully en gelijke spelen bij Amersfoort (1-1) en GHBS (1-1), bleven de Arnhemsen ditmaal steken op een 0-0 gelijkspel bij laagvlieger Quick Stick in Heerenveen. Upward zakte door de nederlaag naar de vierde plaats.

HCM leed haar tweede nederlaag op rij in de tweede klasse D. Waar vorige week de titelkraker bij Kromhouters met 2-1 werd verloren, was nu laagvlieger Almelo verrassend met 3-0 te sterk in Arnhem.

Arnhemsche HC verloor in diezelfde tweede klasse D met 6-4 in en tegen Zevenaar. Charlotte Klop (2), Karolina Sluis en Mirthe van Ruller scoorden.

Dieren verloor in de derde klasse D nipt van mede-hoogvlieger Twente. In Dieren zegevierden de bezoekers uit Hengelo met 2-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport