Volledig scherm
Dario Polman verlaat Bevo met opgeheven hoofd. © Stefan Koopmans

Polman verlaat Bevo zonder tweede titel

SITTARD - Handballer Dario Polman uit Arnhem pakte gistermiddag niet voor de tweede keer de landstitel met zijn ploeg Targos Bevo Hc. De Limburgse rivaal OCI-Lions was net te sterk: 28-26. Polman verlaat als trotse speler Bevo voor een nieuw Duits avontuur.

Op de beginfase (1-3) na stond Bevo de hele wedstrijd op achterstand in de propvolle sporthal in Sittard. Lions kon echter niet verder uitlopen dan drie treffers (11-8) in de eerste helft. Bevo bleef in het spoor. Bij rust was het 15-13. Terwijl de supporters er samen op de tribunes een feestje van maakten, bleef het op het veld een spannende strijd.


Lions kwam goed uit de rust en pakte een 18-14 voorsprong. De gasten uit Panningen bleven echter knokken. In de slotfase stond er veel spanning op het duel. Met een 27-25 bracht Bevo-trainer Martin Vlijm een extra veldspeler in de ploeg. Robin Jansen maakte 27-26, Kay Smits raakte de paal, maar Bevo verzuimde de gelijkmaker te maken waardoor de titel naar Lions ging. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 28-26.

Regiosport