Volledig scherm
Powerlifter Rinaldo Visser wil eindelijk die EK-titel, wereldtitels heeft hij genoeg. © Erik van 't Hullenaar

Powerlifter Rinaldo Visser uit Arnhem: werken in de coffeeshop en jagen op de EK-titel

ARNHEM - Krachtsporter Rinaldo Visser (37) uit Arnhem heeft er vertrouwen in dat hij zaterdag in het Ierse Limerick voor het eerst Europees kampioen powerliften wordt in de gewichtsklasse tot 100 kilo. ,,Ik ga altijd om te winnen.”

De gelifte kilo’s op de onderdelen squat, bankdrukken en deadlift worden bij powerliften bij elkaar opgeteld om het eindresultaat te bepalen.

,,Mijn PR staat op 885 kilo, in Limerick wil ik dat naar 900 tillen”,zegt de ambitieuze Arnhemmer, die ondanks vijf wereldtitels nog nooit Europees kampioen werd.

,,Het EK paste vaak niet in mijn planning, dit jaar wel”, verklaart Visser over de telefoon. ,,Ik ben topfit en helemaal hersteld van een vorig jaar opgelopen spierscheuring net boven mijn knie. Omdat ik een tijd geen wedstrijden heb gedaan, ben ik extra hongerig. Sowieso verlang ik ernaar zaterdag te tillen, zeker omdat ik in zo’n week voor een wedstrijd bewust niet train om energie op te bouwen.”

Quote

Of ik met de dopingcon­tro­le gevaar loop? Nee, haha. Ik rook zelf niet, maar heb er niks op tegen

Rinaldo Visser werkt in coffeeshop De Walm in Arnhem

Zijn leeftijd (37) ziet Visser niet als een belemmering. ,,Er is een man van 52 die nog powerlift-wedstrijden wint. Deze sport draait om kracht en ervaring, minder om leeftijd. Ik verbeter mezelf nog steeds.”

Af en toe onderbreekt hij het telefonische interview. ,,Dat is om klanten te helpen. Ik werk sinds 2017 in coffeeshop De Walm.”

Eerder heette zijn werkgever Ikea. ,,Als er iets zwaars omviel, vroegen ze mij erbij.”

De overstap naar De Walm bevalt. ,,Fijn, relaxed werk. Prima te combineren met mijn sport. Of ik met de dopingcontrole gevaar loop? Nee, haha. Ik rook zelf niet, maar heb er niks op tegen. De afzuigkappen zijn goed hier, dus ik adem ook niks in.”

Vissers sportcarrière wordt ondersteund door sponsoren en een subsidie van de gemeente Arnhem. ,,De vliegtickets naar Dublin en busrit naar Limerick betaal ik uit eigen zak. Sponsor- en subsidiegeld steek ik in de volgende reis: Las Vegas, waar ik wederom deelneem aan het ultieme krachtsportevenement: Mister Olympia.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport