Volledig scherm
De laatste zetten van Nico Zwirs (l) en Jeffrey van Vliet bij het Open Arnhems schaakkampioenschap. © Erik Wille

Primeur Thomas Beerdsen: tweede Open Arnhemse schaaktitel op rij

ARNHEM - Thomas Beerdsen heeft met 5½ punt voor de derde keer in zijn carrière het Open Arnhems schaakkampioenschap gewonnen. De Apeldoorner is de eerste speler in de 17-jarige historie van het toernooi die zijn titel wist te prolongeren.

,,Dat is wel bijzonder”, aldus Beerdsen die op de beker tussen de gegraveerde namen van de winnaars ook drie keer Ruud Janssen zag staan. ,,Kijk eerst als meester en later als grootmeester. Dat wil ik ook."

De 20-jarige winnaar, pakt met zijn toernooiwinst ook de oostelijke schaaktitel meepakte. Het was dit weekend een tweestrijd tussen Beerdsen en zijn teamgenoot van Schaakstad Apeldoorn, Nico Zwirs. In de vierde ronde deelden de Apeldoorners onderling het punt. Doordat het duo verder alles won, gingen Beerdsen en Zwirs met 4½ punt en een vol punt voorsprong op de achtervolgers de slotronde in. 

Beerdsen kwam daarin tegen Ruud Janssen op bekend terrein. Een voordeeltje werd via kwaliteitswinst omgezet in een zege. Zwirs zag vervolgens een lastig eindspel met twee pionnen meer tegen Jeffrey van Vliet in remise eindigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport