Volledig scherm
© StockPZC

Promotieduel gaat aan EKCA voorbij, Rheko eindigt als vierde

ARNHEM – De korfballers van EKCA hebben Zwart Wit in de derde klasse E (zaal) niet kunnen verdringen van de tweede plaats. De ploeg van trainer Peter Beenen moest de onderlinge confrontatie in Delden winnen om een beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse af te dwingen, maar kwam niet verder dan een gelijkspel: 14-14.

,,Tien minuten voor tijd stonden we nog met 11-14 voor, dus we hebben het zelf uit handen gegeven”, zei Beenen. ,,We waren ook zo sportief om bij een blessuregeval van Zwart Wit te wachten en niet de scoringskans te pakken en op vier goals voorsprong te komen. Natuurlijk is dit even een teleurstelling, maar we hebben een mooi zaalseizoen gehad.”

In de overgangsklasse B liet Oost-Arnhem in Putten zien dat het de terechte kampioen is. De ploeg van trainer Ron Steenbergen won met 26-22. Bij rust leidde De Meeuwen nog met 11-9. ,,We waren in de eerste helft niet geconcentreerd. Na rust was het goed”, zei Steenbergen, die dit zaalseizoen met zijn ploeg slechts drie verliespunten leed.

Rheko eindigde in de tweede klasse D als vierde. De ploeg van trainer Vincent Koch passeerde Regio '72 op de ranglijst door in Vaassen met 20-17 te winnen.

In de derde klasse F ging DKOD, al ruimschoots veilig, nipt onderuit tegen kampioen Kesteren: 18-19.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport