Volledig scherm
© Marc Pluim

Rebelle geeft 2-0 voorsprong uit handen, Arvevo verliest van SSS2

Rebelle had in Barchem niet genoeg aan een 2-0 voorsprong. De Dierense volleyballers lieten directe concurrent BVC’73 in vijf sets ontsnappen en verloren terrein in de felle strijd in de subtop van 2B. Divisiegenoot Arvevo verloor ook, tot woede van coach Roy Aarntzen.

,,Dit hadden we nooit mogen verliezen. Als je met twee sets voor komt, moet je de wedstrijd uitspelen en over de streep trekken”, was Erik Hoekstra duidelijk. Toch zag Hoekstra hoe zijn ploeg de controle over de service van BVC verloor, waarna de thuisploeg de regie overnam en won, 3-1 (23-25, 21-25, 25-14, 25-20, 15-8).

Klassegenoot Arvevo was lang gelijkwaardig aan tegenstander SSS 2, maar verloor met 3-1 (25-15, 22-25, 25-20, 25-10). ,,In de eerste drie sets was er weinig verschil”, aldus Arvevo-coach Roy Aarntzen. ,,In een paar rotaties zaten wij ‘vast’, waardoor SSS de eerste en derde set kon winnen. De vierde set sloeg nergens op: na 4-4 liepen zij uit tot 20-9. Daar ben ik na afloop heel negatief over geweest. Hopelijk kunnen we die snel vergeten, en de komende weken met overtuiging verbetering laten zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman
    PREMIUM

    Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman

    Wat doe je wanneer je als eerste vrouw de drie grote Nederlandse triatlons in één jaar wil doen en één van die drie trekt ineens de stekker eruit? Dan organiseer je die toch zelf, dacht de Arnhemse triatlete Willeke van der Zand. Ze ging samen met haar partner Gert-Jan ten Pierick aan de slag en met resultaat, want op 24 augustus 2019 vindt de eerste 'Gelreman' plaats in en door Arnhem en door de Betuwe. De inschrijving is al open.

Regiosport