Volledig scherm
Rebelle-speler Daniel Bouman hangt in de lucht voor een aanval tegen Rivo Rijssen © Pim Scholts/de Gelderlander

Rebelle heeft wonder nodig

Na de zestiende nederlaag op rij hebben de volleyballers van Rebelle een wonder nodig om te handhaven in de tweede divisie. In eigen hal verloor Rebelle zaterdagavond van Rivo Rijssen, (21-25, 19-25, 18-25, 23-25).

De hoge foutenlast kwam Rebelle duur te staan. Rivo was al veilig, en verzamelde overal waar mogelijk de punten tegen het slordige en wisselvallige Rebelle.

Van de uitstekende competitiestart - 5 overwinningen - is niets meer over. De Dierenaren staan voorlaatste, een plek die directe degradatie ten gevolge heeft. Plek tien, bezet door Pegasus, lijkt alleen op papier nog haalbaar. De Nijmegenaren pakten een punt bij koploper Vocasa 2 (3-1), waardoor het op is gelopen tot 4 punten.

,,We hebben het niet in eigen hand. Maar degraderen is geen ramp. Hoe het ook loopt, ik wil hier blijven bouwen en het grootste deel van deze groep wil samen door, dat is het belangrijkste”, aldus coach Oscar Gerritsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport