Rheko en EKCA nog zonder puntenverlies

Twee wedstrijden, twee zeges. De korfballers van Rheko zijn het zaalseizoen in de tweede klasse D uitstekend gestart. De ploeg van trainer Gerben de Krey won na de overwinning op Reehorst ‘45 zaterdag met 14-12 (6-5) van Kesteren. De coach van de Rhedense formatie plaatste wel een kanttekening. ,,Met Reehorst en Kesteren hebben we al wel twee van de wat mindere ploegen uit deze klasse gehad.”

De Krey had positieve en negatieve dingen gezien bij zijn ploeg. ,,We hebben goed verdedigd en goed aangevallen, maar te weinig gescoord.” Rheko kwam daardoor na rust van een 10-8 voorsprong op een 10-11 achterstand. ,,We hebben het toen goed opgepakt en vier keer op rij gescoord. Bij 14-11 kwam onze zege niet meer in gevaar”, zei De Krey, die uitkijkt naar de topper van zaterdag tegen medekoploper KVZ. Thomas Ottevanger scoorde vijf keer voor Rheko.

De korfballers van DKOD (3D) gingen in eigen hal onderuit tegen titelkandidaat HKC: 12-19 (3-12). Trainer Jaap Jochems maakt zich echter nog geen zorgen. ,,De ploegen waartegen wij de punten moeten halen, krijgen we nog. Geen schande om van HKC te verliezen, maar HKC scoorde voor rust acht van de twaalf goals van achter de korf. Daar had ik voor gewaarschuwd.”

Na de pauze stond er een ander DKOD. Jochems: ,,Ik heb onze twee Chinese speler bij elkaar gezet en de tweede helft hebben we met 9-7 gewonnen. Jammer dat we het voor rust al hadden vergooid.”

Roy Aarns scoorde vier keer voor DKOD.

EKCA, spelend zonder Erwin Noome en Koen Hermsen (beiden ziek), pakte bij Skunk de volle buit (9-14) en is na twee duels nog zonder verliespunten. ,,Maar het verhaal van de wedstrijd is dat we na een 2-4 voorsprong ongeveer een kwartier niet meer hebben gescoord, waardoor het bij rust 4-4 stond”, zei EKCA-trainer Arthur Lindeboom. ,,Na de pauze scoorden we meteen twee keer en dat was beslissend. We zijn toen ook niet meer in problemen geweest.”

EKCA bouwde de voorsprong na het flitsende begin van de tweede helft gestaag uit. Hidde Hoegen scoorde vier keer voor de bezoekers, Laurent Rothuizen maakte er drie.

Volledig scherm
Punt tijdens korfbal. © Creative Commons

Regiosport