Rheko, eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Rheko, eerder dit seizoen. © PVG

Rheko laat zich verrassen door rodelantaarndrager, DKOD verslaat EKCA

overzicht korfbalDe korfballers van Rheko zijn het in de tweede klasse D even helemaal kwijt. De ploeg van trainer Gerben de Krey verloor zaterdagavond kansloos van Reehorst’45, de nummer laatst: 14-22.

,,Onze ploeg kwam de afspraken niet na. We kwamen er dus niet aan te pas en zijn afgestraft”, zei De Krey na afloop. Met speels gemak liepen de bezoekers uit Ede na een 4-3 achterstand uit naar 6-13 voorsprong bij rust. ,,Dan is het al gespeeld.”

Na de pauze kwam de zege van de bezoekers ook niet meer in gevaar. ,,Hier had ik niet op gerekend”, zei De Krey, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Maarten van den Berg en de zieke Gertilde Hooijer. ,,Het ligt vooral aan onszelf, maar ik moet nog goed nadenken over wat ik hieraan kan doen.”

In 3D won DKOD in de Renkumse sporthal Doelum met 19-13 (12-9) van het Arnhemse EKCA. ,,Gezien de uitslag is het prima dat onze Chinese gastspelers Suen Sun en Austin Wang weer vertrokken zijn”, grapte DKOD-coach Jaap Jochems, die Niels Vedder zes keer zag scoren. ,,Ons tactische plan werkte. Bijna elke afvallende bal was voor ons.”

DKOD leverde een prima prestatie. ,,Bonuspunten? Misschien als je kijkt naar de ranglijst, maar wij waren gewoon de betere ploeg”, zei Jochems. ,,We zijn nu zo goed als veilig. Nog één potje winnen en we zijn er.”

Coach Arthur Langeboom van EKCA was teleurgesteld na het verlies bij DKOD. ,,We hebben een zwakke pot gespeeld. DKOD speelde met veel inzet en liet onze dames vrij schieten. Van de vier dames die in de basisopstelling stonden heeft er geen eentje gescoord. Ik denk dat een paar rake schoten van onze dames gezorgd zou hebben voor een ander wedstrijdverloop.”

Jeffrey Kruisland scoorde zes keer voor EKCA.

Regiosport