Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd KVZ-Rheko. © PVG

Rheko ligt na rust op de pijnbank

Rheko is in de tweede klasse D bij de hervatting van de korfbalcompetitie tegen een forse nederlaag opgelopen. In Barneveld hield de ploeg van trainer Gerben de Krey voor rust nog gelijke tred met DWS (7-7), maar werd na de pauze afgeschoten: 23-14.

,,We hadden voor rust wat moeite met twee vrouwen van DWS en tijdens maakten we afspraken om dat tweetal korter te dekken en de mannen iets meer ruimte te geven”, zei De Krey. Dat pakte niet goed uit. ,,Toen kregen de mannen van DWS het op de heupen en schoten veel raak.”

De eerste drie treffers van DWS na rust vielen uit discutabele strafworpen. ,,Na die 10-7 liep DWS uit naar 16-7 en hadden we niets in te brengen”, zei de Krey, die zich wel boos had gemaakt over de arbitrage. ,,Maar het was van ons geen goede wedstrijd.”

Peter van den Berg scoorde zeven keer voor Rheko, dat Tamara Christiaanse (ziek) en Tim van den Berg (studie) moest missen.

EKCA had in de derde klasse D geen moeite met Zwaluwen, de nummer laatst op de ranglijst. De ploeg van trainer Arthur Lindeboom won in Zevenaar met ruim verschil: 10-14.

,,Vanaf het eerste fluitsignaal zijn we niet in de problemen gekomen”, zei Lindeboom, die zijn ploeg bij rust al op een marge van drie treffers zag staan: 5-8. ,,Na de pauze hadden we gedurende zeven minuten een sterke fase, waarin we verder uitliepen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.”

Laurent Rothuizen (4) en Hidde Hoegen waren de beste schutters bij EKCA.

DKOD zit nog middenin de degradatieperikelen. De ploeg van trainer Jaap Jochems verloor thuis met grote cijfers van Fortissimo: 16-29 (7-16).

,,We zijn afgeschoten”, zei Jochems. ,,Na de pauze kwamen we nog wel terug tot 11-16, maar Fortissimo scoorde vervolgens vijf keer op rij. Nee, zorgen maak ik me niet. We zijn blijven knokken en de komende wedstrijden tegen de concurrenten Zwaluwen en SEV moeten we het laten zien”, zei Jochems. ,,Gelukkig zijn onze Chinese spelers Suen Sun en Austin Wang er dan nog bij. Zij keren 28 januari terug naar China.”

Topscorers DKOD: Suen Sun en Austin Wan 4.  

Regiosport