Volledig scherm
Beeld uit de korfbaltopper KVZ-Rheko in Zutphen. © PVG

Rheko-speler naar ziekenhuis met bloedende hoofdwond na ‘klap’; arbiter gaat beelden bekijken

RHEDEN - Korfballer Thomas Ottevanger van tweedeklasser Rheko raakte in de topper tegen KVZ ernstig geblesseerd aan zijn hoofd nadat hij hard in aanraking was gekomen met een tegenstander. Het bloed stroomde uit zijn wenkbrauw. ,,Het was een complexe wond. Het is gelijmd en er zitten vijf hechtingen in”, vertelde Ottevanger na zijn ziekenhuisbezoek.

Volledig scherm
Korfballer Thomas Ottevanger van Rheko voordat hij geplakt en gehecht is. © DG

De Rhedense korfballer gaat niet uit van opzet.

 ,,Ik heb mijn tegenstander nog even gesproken en hij zei dat het per ongeluk was. Ik schoot op de korf en mijn tegenstander wilde mij verdedigen. Na mijn actie kwam zijn onderarm of handpalm in mijn gezicht. Ik viel op de grond en zat onder het bloed.”

Ottevanger sprak ook nog met de arbiter. ,,Hij gaat de beelden bekijken en mocht daar iets uitkomen, dan hoor ik dat nog.”

Ottevanger zal hoe dan ook geen aangifte doen. ,,Ik ben zelf ook altijd fysiek aanwezig en dit soort dingen kunnen gebeuren. Nogmaals, ik ga er ook vanuit dat er geen sprake is van opzet.”

Verlies

Rheko verloor de topper in 2D met miniem verschil: 16-15. De winnende treffer viel luttele seconden voor het eindsignaal uit een strafworp.

,,Een onterechte”, oordeelde Rheko-coach Gerben de Krey, die niet te spreken was overde ‘klap waarmee  Ottevanger werd geveld. ,,Thomas had de wenkbrauw open liggen, maar de scheidsrechter, die verder goed floot, had niets gezien. Gelukkig hebben wij de beelden. Die gaan naar de bond.”

Regiosport