Volledig scherm
Oost-Arnhem-aanvoerder Rick Verdouw (hier op het veld) gooide 17 seconden voor tijd de beslissende treffer binnen tegen DSC in Eindhoven: 30-31. © Mike Bekkers

Rick Verdouw werpt Oost-Arnhem 17 seconden voor tijd uit strafworp naar winst in thriller

EINDHOVEN - De zaalkorfballers van Oost-Arnhem hebben ook hun vierde wedstrijd in de hoofdklasse B gewonnen. In een zinderend duel was de ploeg in Eindhoven de baas over DSC: 30-31. Aanvoerder Rick Verdouw maakte zeventien seconden voor tijd de winnende treffer uit een strafworp.

Het zorgde voor dolle taferelen in het Arnhemse kamp. ,,Een van de mooiste wedstrijden die we onder mijn leiding hebben gespeeld”, jubelde trainer Ron Steenbergen na afloop. ,,Die winnende van Rick moet je onder die druk toch maar zien te maken.”

Die strafworp was omstreden. ,,Het was een overtreding en zeker een vrije worp. Maar niet iedere scheidsrechter had die bal op de stip gelegd”, beaamde Steenbergen.

Bij rust was de achterstand van Oost-Arnhem (zwak begonnen) een treffer (14-13) en ook na de hervatting gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Onder aanvoering van de uitblinkende Bas Broenink (twaalf treffers) namen de Arnhemmers in de slotfase een voorsprong (26-28, 27-29). 

DSC, dat in 2017 degradeerde uit de Korfbal League, kwam op gelijke hoogte (29-29, 30-30), maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Oost-Arnhem, dat zaterdag Deetos op bezoek krijgt. Bij winst wordt het gat met de huidige nummer drie al vier punten. Oost-Arnhem deelt de koppositie met Dalto.

Doelpunten Oost-Arnhem: Bas Broenink 12, Rick Verdouw 9, Matthijs Baerends 4, Noa Kapteyn 2, Willemien Kragt 2, Nynke Lokhorst 1, Rosemiek Harrewijn 1.

Regiosport