Volledig scherm
Vorig jaar verliep de langste afstand van de Rozendaalse Veldtrail door een omgedraaid routebordje nogal chaotisch. © Gerard Burgers

Rozendaalse Veldtrail definitief in augustus

ROZENDAAL - Sinds de editie van vorig jaar vindt de Rozendaalse Veldtrail niet meer plaats op de eerste woensdag van september, maar op de laatste van augustus. De prestatieloop (5,5 of 12 kilometer) wordt woensdag voor de 36ste keer gehouden.

,,We vonden dat we te kort op de Bridge to Bridge zaten, waardoor we misschien wat lopers zouden missen”, verklaart Bert Filius namens de organiserende Rozendaalse Bedriegertjeslopers.

De vakantie van de regio zuid is dit jaar vroeg geëindigd en valt daardoor gunstig uit. ,,Op basis van de inschrijvingen tot nu toe verwachten we meer deelnemers dan de 400 van vorig jaar. We hebben de ambitie te groeien naar zo’n 500 tot 600 deelnemers”, aldus Filius.

Start en finish zijn bij Kasteel Rosendael. De route gaat volledig over onverharde bospaden. De start van de 12 kilometer is om 19.00 uur, van de 5,5 kilometer om 19.10 uur.

Inschrijven kan op de avond van woensdag 28 augustus zelf tot 15 minuten voor aanvang en voordeliger online tot en met dinsdag 27 augustus op inschrijven.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport