Schaakclub ASV speelt zich nog niet in veilige haven

HOORN – ASV heeft bij Caissa Eenhoorn met 5½-4½ verloren. De Arnhemse eersteklasser kwam met 3½-1½ achter alvorens de rug gerecht werd. Na een snelle remise van Jaap Vogel werd Pieter Verhoef mat gecombineerd. 

Links Peter Boel, die namens ASV remise speelde.
Volledig scherm
Links Peter Boel, die namens ASV remise speelde. © Wouter van Rijn

Wouter van Rijn profiteerde vervolgens van de inactieve stukken van Mykhailo Dorokhin. Eelco de Vries en Murat Duman bleven vervolgens kansloos. Na enerverende remises van Peter Boel en Tom Bus kwam ASV terug in de race. Otto Wilgenhof won met een aardige combinatie materiaal en de partij en Dirk Hoogland won nauwkeurig spelend een eindspel. Helaas kon Bob Beeke tenslotte niet het gelijkspel uit het vuur halen. 

Na stukverlies tegen Martijn Monteban moest Beeke de strijd staken. Door deze kleine nederlaag heeft ASV nog niet definitief afstand genomen van de degradatiezone. ASA had in Friesland geen kind aan Sneek. De Arnhemse tweedeklasser won met 2-6. Na korte remise van Dries Wedda en Thomas van Nispenrode ging er bij Sneek veel fout. De Arnhemse schakers profiteerden en wonnen zo links en rechts materiaal. Dit leverde winstpartijen op voor Jeroen van Onzen, Sebas Beumer, Artur Maters en Mathieu Roskam. Er volgden nog remises van Geert van Hoorn en Willy Hendriks. ,,Het was niet spannend vandaag.”, aldus Jeroen van Onzen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport