Seizoensoverzicht hockey: over topscorers, pechvogels, winnaars en verliezers in de regio Arnhem

VIDEOHet hockeyseizoen zit er weer op. En dus is het weer tijd om de balans op te maken. Wie was de pechvogel van het jaar? Wat was de verrassing van het seizoen en wie kroonde zich tot topscorer van de regio?

Pechvogel van het jaar

Volledig scherm
Tijmen de Bos is nog steeds niet hersteld van zijn dubbele kaakbreuk. © Erik van 't Hullenaar

Hij stapte half maart met zijn team de auto in naar Enschede om, net als iedere week, een lekker potje te gaan hockeyen in de derde klasse D. Het liep echter compleet anders voor de 23-jarige Tijmen de Bos. De spits van de Arnhemsche HC kwam in de slotminuten van de wedstrijd dusdanig hard in botsing met een tegenstander van PW dat, zo bleek later in het ziekenhuis, zijn kaken aan beide kanten brak en met spoed geopereerd moest worden.

Als een complete verrassing kwam die diagnose niet. Al direct na het incident, was duidelijk dat het goed mis was met De Bos, die een tijd lang bewegingloos en aangeslagen op het veld lag. Arnhem- coach Pierre Regnault sprak dan ook van een 'uiterst onaangename en nare situatie', waarin De Bos tijdelijk niet wist waar hij was, niet kon praten en waarbij een grote hoeveelheid bloed te zien was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport