Volledig scherm
© Tein Scharff

Seizoensstart: Arnhemse hockeyderby aan De Drielsedijk

Dat het een clash wordt op Sportpark Drielsedijk, thuisbasis van HCM, moge duidelijk zijn. HCM sloot het afgelopen jaar af met een reeks overwinningen en mikt dit seizoen met nagenoeg dezelfde ploeg op promotie. Aan de andere kant staat Arnhem (ooit uitgeweken naar Velp) dat vorig seizoen kampioen werd in de derde klasse zonder één punt te verspelen.

,,Dit gaat wel een feestje worden, ja”, denkt Charlotte Klop van Arnhem. De 23-jarige aanvoerster doelt daarmee op de altijd gespannen sfeer bij ontmoetingen tussen de beide clubs.

,,Dit zijn de potjes waar altijd dingen gebeuren en waar je naar uitkijkt met z’n allen. Ik weet niet of het prettig is dat we ze gelijk in de eerste wedstrijd treffen, maar waarom ook niet. Aan de motivatie zal het nu in elk geval niet liggen.”

Quote

Ik vind het heerlijk om met zo’n wedstrijd te starten. Derby’s hebben altijd iets speciaals

Liselot van den Berg

Het is een mening die HCM-aanvalster Liselot van den Berg deelt. De 20-jarige Arnhemse speelt al sinds de jongste jeugd bij HCM en leeft voor wedstrijden als deze. ,,Ik vind het heerlijk om met zo’n wedstrijd te starten. Derby’s hebben altijd iets speciaals. Zeker als het een stadsgenoot is, omdat je graag de beste van jouw stad wilt zijn. En ook al zit de Arnhemsche HC tegenwoordig gevestigd in Velp; het voelt nog steeds als een Arnhemse club. Daar wil je niet van verliezen.”

Verliezen, dat mag HCM sowieso niet al te veel doen dit seizoen. De ambities zijn uitgesproken en vragen vooral resultaat. ,,De doelstelling is dit seizoen promotie te verwezenlijken naar de eerste klasse”, openbaart Van den Berg. ,,In de zomer van vorig jaar stond er een volledig nieuw elftal, waardoor we vanwege een onwennig begin veel punten hebben laten liggen. Nu kennen we elkaar door en door en willen we de lijn van het afgelopen half jaar voorzetten. Te beginnen met de derby zondag.”

Seizoensopening

Naast HCM en Arnhem slaan ook de hockeysters van Upward (eerste klasse D) en Dieren (derde klasse D) zondag af. Upward ontvangt thuis op De Bakenberg Deventer, Dieren gaat in Haaksbergen op bezoek in Assen bij HVA.

Bij de mannen is het vizier gericht op Upward, dat na 25 jaar weer uitkomt in de overgangsklasse (B). De Arnhemse ploeg ontvangt op De Bakenberg IJsseloever, de kampioen van vorig seizoen in de eerste klasse en eveneens gepromoveerd.

Nog vier andere mannenploegen slaan zondag af. HCM krijgt na de vrouwenderby bezoek van Eelde in de tweede klasse D. Een klasse lager, derde klasse D, openen Arnhem en Oosterbeek met een uitwedstrijd. Arnhem gaat op bezoek bij Hondsrug in Zuidlaren en Oosterbeek bij PW in Enschede. Dieren (4E) start thuis tegen Haackey uit Haaksbergen.

Programma zondag 9 september:

Mannen
Overgangsklasse B: Upward-IJsseloever (12.30)

Tweede klasse D: HCM-Eelde (14.45)

Derde klasse D: Hondsrug-Arnhem (14.30), PW-Oosterbeek (14.45)

Dieren vrij

Vrouwen
Eerste klasse B: Upward-Deventer (14.45)

Tweede klasse D: HCM-Arnhem (12.45)

Derde klasse D: HVA-Dieren

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport