Volledig scherm
Shanna de Cortie in haart partij tegen Regina Balcune. © Fons Sluiter

Shanna de Cortie prolongeert haar titel opnieuw in Velp

VELP - Voor het vierde jaar op rij is Shanna de Cortie (27) de beste dame in het enkelspel (categorie 2) op het DAAN Open. De in Arnhem woonachtige De Cortie rekende in een spannende finale af met de taaie en tengere Regina Balcune 6-4, 3-6, 6-2.

‘Regina bracht alles terug, dus makkelijk ging het niet,’ zei De Cortie na haar zege. ‘Ongelooflijk dat Balcune 41 jaar oud is. Ik hoop dat ik op die leeftijd nog zo’n goede conditie heb en mezelf nog steeds verbeter.’

‘Ik ben erg blij met deze prijs, want ik ben gek op titels,’ aldus de onverzadigbare De Cortie. ‘Jammer dat ik gisteren in het nationale ranglijsttoernooi nipt verloor in de halve finale, maar al met al was het een goede week voor mij,’ aldus de Arnhemse, die in competitieverband uitkomt voor TV Beekhuizen.

Succes

Er was meer Beekhuizen-succes op het eigen open toernooi. Alwin van Engelenburg en Miriam Westerink wonnen het gemengde dubbelspel in de categorie 2. In de finale werd overtuigend afgerekend met Egbert Kets en Maurien Rikkert: 6-4, 6-1.

Het nationale ranglijsttoernooi (NRT) bij de heren werd gewonnen door Floris van den Brink. Van den Brink versloeg Len Schouten in een meeslepende en goed bekeken driesetter. De talentvolle tieners stonden ruim drie uur op de baan (6-7, 7-6, 6-4 voor Van den Brink).

Bij de dames ging de eindzege naar Eniek van den Broek. Zij versloeg haar trainingsmaatje en eveneens in 2002 geboren Elysia Pool: 1-6, 7-6, 7-6. Het DAAN Opende beleefde dit jaar een recordjaar. Er deden 413 mensen mee aan het tennistoernooi in Velp.

Lees ook op deze site:  ‘De Nadal van TV Beekhuizen’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport