Volledig scherm
Oost-Arnhem, hier met Bas van de Pijpekamp tegen De Meeuwen, wint thriller in laatste seconden. © Gerard Burgers

Sporthal 'ontploft' bij winnende treffer Oost-Arnhem zes seconden voor einde

korfbalARNHEM – Oost-Arnhem is ook na de achtste speelronde de trotse koploper in de overgangsklasse B. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen won in een ware thriller met 30-29 van Sparta Zwolle. Rick Verdouw liet zes seconden voor het eindsignaal met zijn winnende treffer sporthal Valkenhuizen ontploffen.

In een zinderende slotfase, waarin invaller Maarten Schelling (ex-Oost-Arnhem) met drie van zijn vier schoten trefzeker was voor Sparta, maakte de thuisploeg een 26-28 achterstand nog goed. Rick Verdouw (twee keer) en Willemien Kragt (doorloopbal) zetten de thuisploeg op voorsprong (29-28), maar met nog achttien seconden op de klok maakte Sparta toch weer gelijk. ,,Als je die pot er dan zes seconden voor tijd toch nog uitsleept, zorgt dat voor een enorme ontlading”, vertelde coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem. ,,Zeker omdat we bijna de gehele wedstrijd op achterstand hebben gestaan en we het verdedigend maar niet op orde kregen. ”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport