Volledig scherm
De Arnhemse sportwethouder Wethouder Jan van Dellen doet de eerste zet voor titelkandidaat Thomas Beerdsen bij de opening van het Open Arnhems schaakkampioenschap. © DFG

Sportwethouder in Arnhem wil internationaal schaaktoernooi terug

ARNHEM - Sportwethouder Jan van Dellen wil een internationaal schaaktoernooi in de Gelderse hoofdstad houden. Dat zei hij bij de opening van het toernooi om de Open Arnhemse schaaktitel. 

De Arnhemse sportwethouder opende de titelstrijd in Arnhem, waarin ook om de Oostelijke schaaktitel wordt gespeeld. Van Dellen deed de eerste zet voor Thomas Beerdsen in diens partij tegen de Roemeense meester Gabriel Miulescu en sprak  een openingswoord.  

,,Ik heb gezien dat ASV in 1999 een internationaal evenement organiseerde in Sonsbeek. Ik zou dat graag weer in Arnhem zien”, aldus de Arnhemse bestuurder. ,,Ik ben ook wethouder van Economische Zaken en ik denk dat ook het bedrijfsleven daar wel in geïnteresseerd is.”

Kampioen Thomas Beerdsen en grootmeester Ruud Janssen zijn de grote favorieten bij de Open Arnhemse titelstrijd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport