Oost-Arnhem mag het volgend seizoen opnieuw proberen in de hoofdklasse.
Volledig scherm
Oost-Arnhem mag het volgend seizoen opnieuw proberen in de hoofdklasse. © Mike Bekkers

Sprookje Oost-Arnhem uit: geen Korfbal League na uitspraak bond

ARNHEM - Oost-Arnhem kan promotie naar de Korfbal League vergeten. Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) maakte woensdag bekend dat de wedstrijden in de kruisfinales en de finales om promotie naar de Korfbal League, het hoogste niveau, niet meer worden gespeeld.

,,Teleurstellend en jammer”, noemt trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem het besluit van het KNKV. ,,Maar dit zat er na de maatregelen van het kabinet wel aan te komen.”

Het bondsbestuur van het KNKV bepaalde dat KCC en Dalto, respectievelijk de kampioen van de hoofdklasse A en B, promoveren naar de Korfbal League. De beide nummers twee, Nieuwerkerk en Oost-Arnhem, blijven hoofdklasser. Omdat alleen Tempo als nummer laatst degradeert uit de Korfbal League, bestaat de hoogste klasse volgend seizoen uit elf ploegen. 

Vette pech

Het bondsbestuur van het KNKV bepaalde dat KCC en Dalto, respectievelijk de kampioen van de hoofdklasse A en B, promoveren naar de Korfbal League. De beide nummers twee, Nieuwerkerk en Oost-Arnhem, blijven hoofdklasser. Omdat alleen Tempo als nummer laatst degradeert uit de Korfbal League, bestaat de hoogste klasse volgend seizoen uit elf ploegen. Steenbergen: ,,Een vreemde constructie. Nooit eerder speelden er elf ploegen in de Korfbal League. Had er dan in ieder geval twaalf of veertien van gemaakt. Dalto en KCC zijn nu bevoordeeld, Nieuwerkerk en wij hebben vette pech.”

Steenbergen, volgend seizoen trainer van KV Wageningen, moet zich bij het besluit neerleggen. ,,Ik had die play-offs graag gespeeld, want ik had me een ander afscheid voorgesteld. Helaas, het is nu helemaal klaar.”

Regiosport