Volledig scherm
Lars Timmerman, hier bij het EK voor landenteam, is de nieuwe recordhouder speerwerpen op Valkenhuizen in Arnhem. © SCS/Erik van Leeuwen

‘Stokoud’ speerwerp-record in Arnhem na vijftien jaar uit de boeken

ARNHEM - Hoewel de nationale top aanwezig was op het JT Throwing Event bij Ciko’66 op het Arnhemse sportcomplex Valkenhuizen, bleek het moeilijk het stokoude baanrecord van Keith Beard (69,72 meter uit 1994) te verbeteren. De vlagerige zijwind speelde mogelijk parten. Lars Timmerman lukte het als laatste werper in zijn laatste worp.

Timmerman hield zijn kruit zondag tot de laatste worp droog. Tot dan toe had hij al zijn worpen ongeldig gemaakt door over de lijn te stappen. Een gebruikelijk fenomeen wanneer de werper niet tevreden is over zijn poging.

Ook bij die laatste worp wilde hij aanvankelijk over de lijn stappen, omdat 69,88 meter ver verwijderd bleef van zijn gebruikelijke niveau. Het publiek smeekte bijna dat niet te doen, waardoor hij nu de boeken in gaat. De 57-jarige recordhouder Keith Beard, zelf aanwezig om als master te werpen, feliciteerde hem persoonlijk. Die ene geldige worp was goed voor de winst.

Plaatselijk

Plaatselijke favoriet Tom Egbers werd tweede met 69,41 meter. Hij had gehoopt boven de 70 meter uit te komen. ,,Het is een heel mentale sport”, zei zijn trainer, Johan van Lieshout. ,,Alles moet kloppen, als het even niet loopt, gaat het in het koppie zitten.”

De afgelopen twee seizoenen presteerde Tom Egbers goed bij de start van het seizoen. Daardoor kreeg hij als neosenior aansluiting bij de nationale top, maar hij kon dat niveau niet een heel seizoen handhaven, al won hij brons op het Nederlands kampioenschap.,,Aan het begin van het seizoen is het koppie leeg,” denkt Van Lieshout.

Speaker Ton de Kort complimenteerde de organisatie. ,,Karin Nienhuis (organisator, DL) had het goed voor elkaar. Dit is een blijvertje”, zei hij. ,,Het blijft een mooi clubje mensen, die speerwerpers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport