Volledig scherm
Waterpoloër van ENC Arnhem, eerder dit seizoen. © Gerard Burgers

Succesvol weekend ENC: stunt tegen koploper en eerste zege onder coach John Uittenhout

De waterpoloërs van ENC versloegen zaterdag thuis HZPC/Arena uit Heerenveen met 14-12. Dat was een grote verrassing aangezien de Friese ploeg tot dit weekend koploper was in de tweede divisie B. Coach Erik de Jong was dan ook trots op zijn ploeg.

,,We begonnen zeer overtuigend nadat we in de kerstperiode hard hebben doorgetraind. We hadden hun boomlange midvoor, volgens mij de beste in de klasse, in de tang en pakten zelf onze kansen. Op het laatst werd het nog spannend, maar we trokken het toch over de streep.”

Luc van Deudekom was met zeven doelpunten topscorer.

De waterpolosters van ENC wonnen de eerste wedstrijd onder de nieuwe coach John Uittenhout zaterdag thuis met 12-11 van Njord uit Veldhoven. Uittenhout volgt Gert-Jan van Guilik op wiens dienstverband afgelopen herfst was beëindigd.

Uittenhout zag zijn nieuwe ploeg dus winnen, maar kon nog weinig zeggen of het een goede of mindere wedstrijd was. ,,Daardoor ken ik de ploeg nog te slecht. Wat ik wel zag, is dat de speelsters de aanwijzingen bij de time-outs direct en goed opvolgden.”

Bente Hof (4), Saskia Steenbruggen en Leonie Nijenhuis (2), Marije ten Hage, Nicolette Piscaer en Renee Campschroer scoorden.

Regiosport