Suïcide uitlopers, de kamikazes van het hockeyveld: ‘Echt, een speler kiest er zelf voor’

videoARNHEM - Eerste uitloper zijn bij strafcorners is een ondankbaar vak. Onlangs brak hockey-international Sander de Wijn nog zijn middenvoetsbeentje en ook bij MHC-Bemmel hockeyer Lara Elbers was het begin dit seizoen raak.

Ze storten zich als een kamikazepiloot op een hockeybal die met hoge snelheid richting het doel wordt geslingerd.

 Suïcide uitlopers - hockeyers die bij een strafcorner hun stick én lichaam in de baan van het schot werpen - weten donders goed wat ze doen, maar ‘nemen het risico voor lief’. Heel vaak wordt een suïcide uitloper niet geraakt, maar als het raak is, kan het foute boel zijn.

Onlangs brak meervoudig hockey-international Sander de Wijn nog zijn middenvoetsbeentje en ook bij MHC-Bemmel hockeyer Lara Elbers was het begin dit seizoen raak.

Kreten als ‘het hoort erbij’ en ‘risico van het vak’ voeren al snel de boventoon, maar voor De Wijn is de maat vol. De Kampong-verdediger heeft aangegeven geen strafcorners meer te willen uitlopen. De Lentse Elbers (22) wil zover nog niet gaan.

Quote

Je moet er volle bak en zonder twijfel op af. Dan is de kans het kleinst dat je wat oploopt.

Tom Koopman, Upward
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport