Tom Scholten van HV Huissen debuteert bij winnend DFS

Een gehavend DFS Arnhem heeft zich zaterdagavond van haar beste kant laten zien. Zonder midden-opbouwer Pascal Lucassen (ziek) won de handbaleredivisionist de uitwedstrijd bij het hoger geklasseerde Aalsmeer 2 met ruime cijfers: 24-33 (11-18).

DFS Arnhem had zich een week eerder al veilig gespeeld en dat werkte blijkbaar bevrijdend. ,,De druk was van de ketel en dan kunnen we dus heel leuk handballen”, zei coach Fred Michielsen. ,,Iedereen was na afloop tevreden over de wedstrijd.”

Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Door de ziekte van Lucassen moest Michielsen vooraf flink puzzelen. Het samenwerkingsverband met HV Huissen bood Michielsen een oplossing en hij voegde Huissenaar Tom Scholten toe aan de selectie. ,,Tom heeft een dubbel speelrecht en hij heeft als cirkelspeler gefungeerd. Dani Blom was op de midopbouw de vervanger van Pascal. Beiden hebben het goed gedaan”, luidde het positieve oordeel van Michielsen, die ook morgen moet improviseren. Dan speelt DFS in Almere het bekerduel met Havas.

Doelpunten DFS: Sofiane Rhouma 8, Max Voermans 8, Thijs Geurds 5, David Petit 4, Dani Blom 3, Rick Steins 2, Daniel Waaly 1.

Regiosport