Volledig scherm
Diederik Scheltinga zwemmend in de Neder-Rijn bij Renkum tijdens het NK crosstriatlon in 2017. © Marina Popova

Triatleet Diederik Scheltinga doet een nieuwe gooi naar winst in Renkum

RENKUM - De vierde editie van de crosstriatlon van RZC Renkum stond vorig jaar nog in het teken van het NK, dit jaar bij de vijfde editie staat alleen de titel in Renkum op het spel.

Dat weerhoudt enkele landelijke en lokale toppers echter niet om zaterdag opnieuw in Renkum te starten, meldt organisator Geert van Duinhoven. ,,Tot onze grote vreugde heeft Diederik Scheltinga, vorig jaar nog tweede, zich opnieuw ingeschreven. Verder hoort Joost Christians van onze eigen vereniging RZC tot de favorieten net als Christiaan Solleveld uit Hoek van Holland."

Van Duinhoven meldt dat RZC door de triatlonbond alweer is gevraagd om volgend jaar opnieuw het NK te willen organiseren. ,,Dus dat komt waarschijnlijk ook weer terug”, aldus de organisator.

Rijntocht

Van Duinhoven benadrukt dat zaterdag niet alleen de crosstriatlon op de agenda staat, maar ook de Rijntocht waarin alleen in de Neder-Rijn wordt gezwommen. ,,Dat is ook het evenement waarmee we acht jaar geleden, toen de vereniging tachtig jaar bestond, mee zijn begonnen."

Van de bijna 500 deelnemers zaterdag hebben zich 150 voor het zwemmen ingeschreven en 350 voor de kwart- en achtste crosstriatlon.

Quote

Het wordt een zware wedstrijd, want waarschijn­lijk regent het. De deelnemers kunnen hun borst nat maken

Geert van Duinhoven, RZC Renkum

,,Het verschil met de ‘gewone’ triatlon is dat de deelnemers niet fietsen en lopen op de verharde weg, maar door het bos en de polder. En wat dat betreft wordt het een zware wedstrijd, want waarschijnlijk regent het. De deelnemers kunnen hun borst nat maken.”

Wethouder

Eén van die deelnemers is de kersverse wethouder van Renkum, Marinda Mulder. Zij neemt deel aan de triatlon als onderdeel van het team sport en beleving van de gemeente. Van Duinhoven: ,,Zij neemt het fietsonderdeel voor haar rekening. Haar teamgenoten zwemmen en lopen. Erg leuk dat zij, ondanks dat ze hier nog zo kort is, meteen deelneemt. Dat is ook mooie reclame voor het evenement.”

Programma:
10.15 uur: start 1/4 crosstriatlon (1,5 km zwemmen, 30 km mountainbike, 11 km trail)
11.45 uur: start 1/16 crosstriatlon(375 m zwemmen, 11,5 km mountainbike, 2,5 km trail) en Rijntocht (750 meter)
13.00 uur: start 1/8 crosstriatlon (750 m zwemmen, 17,5 km mountainbike, 5,5 km trail)
13.45 uur: start Rijntocht (2,5 en 5 km)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport