Tristan Tulen jaagt nu ook de wereldtop de stuipen op het lijf

Bij de Arnhemse schermvereniging Scaramouche kunnen ze deze weken de slingers gewoon laten hangen. Het ene feest is nog niet gevierd of het volgende dient zich alweer aan: de Nederlandse titel voor teams werd vorige week al glansrijk geprolongeerd en over de gehele aardbol worden topprestaties geboekt.

PARIJS/ARNHEM - Het is met name degenschermer Tristan Tulen van de Arnhemse club die zich internationaal onderscheidt. In Colombia won hij onlangs wereldbekerbrons, en ook in Parijs zat hij er afgelopen weekend dichtbij. Hij werd 15de van 377 schermers uit 68 landen. 

Mooiste zege ooit?

Volledig scherm
Tristan Tulen schermers van de schermclub scaramouche uit Arnhem. © Rolf Hensel

Zelfs de wereldtop legt hij nu het vuur aan de schenen. ,,Mijn mooiste overwinning dit weekend was Nikolai Novosjolov uit Estland, de tweevoudig wereldkampioen uit Estland die het toernooi vorig jaar won. Of het mijn mooiste zege ooit was? Dat weet ik niet. Vorig jaar heb ik al eens gewonnen van Yannick Borel uit Frankrijk, de huidige nummer 1 van de wereld.”

Waar dit soort monsterzeges vorig jaar nog uitzondering waren, is het dit jaar eerder regel dat Tulen de toppers de stuipen op het lijf jaagt. Al ging dat in Parijs niet zonder slag of stoot. ,,Doordat ik een minder goede voorronde schermde, moest ik drie eliminatierondes schermen voor een plekje in het hoofdtoernooi. Negen wedstrijden op één dag; de eerste om negen uur ’s ochtends, de laatste om negen uur ’s avonds. En een dag later meteen tegen die oud-wereldkampioen uit Estland. Het was een loodzwaar weekend.”

Na Novosjolov ging ook de Fransman Midelton aan de zegekar, waarna de Rus Glazkov, de nummer 25 van de wereld net sterker was. Nóg wel. ,,Ik kom steeds dichter bij een top 16-ranking. Dat is nu mijn doel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport