Volledig scherm
Botic van de Zandschulp (l) van TV Duno feliciteert zijn tegenstander. © Gerard Burgers

TV Duno kan titel niet prolongeren, finale tussen Lewabo en Nieuwerkerk

TV Duno is zaterdag in de play off uitgeschakeld voor een plek in de finale om de landstitel. De eredivisieploeg uit Doorwerth legde het op het eigen sportpark af tegen Lewabo. Drie van de vier single-partijen gingen verloren, een achterstand die met de dubbels niet meer rechtgezet werd.

,,We wisten dat het moeilijk ging worden", aldus Kevin Schimmel, speler en teamcaptain van TV Duno. ,,Het moest allemaal goed vallen, met name in twee singles. Dan hadden we kans om Lewabo te pakken. We hebben prachtig tennis laten zien, dat wel. Maar het is jammer dat we de beker niet nog een jaartje hier kunnen houden."

Voor het in honderdtallen aanwezige publiek was er ondanks de uitschakeling veel om van te smullen. Vooral het spektakelstuk tussen Tim van Terheijden en Thiemo de Bakker van Lewabo bood genoeg te genieten. Helaas voor Duno was De Bakker na bijna vier uur spelen nipt de betere, 6-4, 4-6, 7-6. 

Ook Botic van de Zandschulp en Jesse Timmermans verloren hun single. Johann Willems won wel, maar bij de dubbels kon Duno niet meer langszij komen. 

Lewabo strijdt zondag vanaf 12:00uur met TC Nieuwerkerk om de landstitel. Nieuwerkerk schakelde zaterdag TOP Papendrecht uit, 4-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport