Udi 1896 doet goede zaken

De handballers van Udi 1896 hebben in de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse B een belangrijke zege behaald. In de Arnhemse sporthal Kermisland won de ploeg van het trainersduo Clemens Brakenhoff/Kevin Gerritsen met ruime cijfers van Erix: 27-15 (13-10).

Udi 1896 kom beschikken over enkele A-junioren en uiteindelijk maakten de wissels het verschil. ,,Erix had maar twee wissels op de bank en zij konden het hoge tempo niet volhouden”, zei Brakenhoff.

De thuisploeg begon slordig aan het duel, maar halverwege de eerste helft had Udi 1896 een achterstand weggewerkt. In het tweede deel van de eerste helt liep Udi van 8-8 uit naar een 13-10 voorsprong bij rust. ,,We voelden al dat we na de pauze het verschil konden maken”, zei Brakenhoff, die de bezoekers na de hervatting nog tot 13-12 zag terugkomen. ,,Dat had te maken met tijdstraffen, maar na 17-12 gingen de koppies hangen bij Erix.

Udi-doelman Edwin Voss (49) keepte een prima wedstrijd, Kick Ratelband werd uitgeroepen tot ‘man of the match’. Udi steeg naar de negende plek (13 punten uit 16 duels) en heeft nu een punt meer dan Erix, de nummer voorlaatst.

Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Regiosport