Volledig scherm
Archieffoto Upward (groen) © Marina Popova

Upward grijpt tweede uitzege, HCM blijft verliezen

ZEISTDe hockeysters van Upward waren zondag in Zeist met 1-0 te sterk voor Phoenix. De Arnhemsen lijken daarmee de punten in 1D voornamelijk te pakken tijdens uitwedstrijden.

Op eigen veld pakte de ploeg van coach David ten Hove pas één punt uit twee duels, terwijl buiten Arnhem al zes punten uit drie wedstrijden werden binnengesleept. Annabel van der Kooij scoorde het enige doelpunt namens Upward.

HCM kon ook bij Quick Stick niet zorgen voor de gewenste ommekeer. De Arnhemsen verloren in Heerenveen hun vijfde wedstrijd op rij met 3-0 en bleven daardoor puntloos in 2A.

Arnhem pakte in 3F de draad weer op tegen Drienerlo. De Velpsen waren in Enschede heer en meester en hockeyden zich naar een ruime 8-0 zege. Charlotte Klop nam maar liefst vijf goals voor haar rekening. De overige doelpunten werden gescoord door Teske Hofman (2) en Julia Wout.

Dieren kon in 3F juist de goede lijn van de afgelopen weken niet voorzetten. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen verloor in en tegen Steenwijk met 2-0 en zakte daardoor terug naar de middenmoot.

Bemmel deed in 3A wederom uitstekende zaken door medehoogvlieger Shot met 2-1 te verslaan. Dankzij de overwinning stoomde de ploeg van coach Eric-Jan Anneveld op naar de vierde plaats op de ranglijst. Jodie Janssen scoorde tweemaal voor Bemmel.

Oosterbeek deed zichzelf in Haaksbergen tekort met een 4-4 gelijkspel tegen Haackey. De ploeg van coach Jack Boumeester nam meerdere malen de leiding tijdens de topper in 4A, maar kon deze telkens niet vasthouden. Emma Riksen, Anne Hageman, Marlous Boudewijn en Dayna Meeuwsen (A-jeugd) scoorden voor Oosterbeek.

Regiosport