Upward, archieffoto.
Volledig scherm
Upward, archieffoto. © Fons Sluiter

Upward kent valse ‘start’ bij Gooische en morst direct dure punten

overzicht hockeyHilversum – De hockeyers van Upward leden zondag in hun eerste wedstrijd na de winterstop direct een pijnlijke nederlaag in de overgangsklasse A. In Hilversum gingen de Arnhemmers met 2-1 onderuit tegen Gooische, dat eerder dit seizoen in Arnhem nog met 5-1 werd verslagen.

Maurits Moll scoorde voor Upward, dat het veldseizoen zondag hervatte op een gedeelde eerste plaats met Zwart-Wit, Leiden en Phoenix. Door de nederlaag zakten de Arnhemmers echter naar de derde plaats op de ranglijst.

HCM won in de derde klasse D overtuigend van streekgenoot Oosterbeek. In Arnhem werd het 5-2. Denzel Haverlag (3) en Gijs van den Pol (2) troffen doel voor HCM. Bas de Nier deed dat tweemaal namens Oosterbeek.

Arnhemsche HC kreeg in diezelfde derde klasse D in eigen huis flink op de broek van Civicum. In Velp werd het 5-0 voor de bezoekers uit Cuijk.

De hockeysters van HCM zijn er zondag tijdens de hervatting van de veldcompetitie niet in geslaagd het tij te keren in de tweede klasse D. De Arnhemsen - die het seizoen sterk begonnen, maar de winterstop ingingen met drie nederlagen op rij - bleven nu steken op een 3-3 gelijkspel tegen laagvlieger Bemmel.

Jill Kunst scoorde alle drie de doelpunten namens HCM.

Arnhemsche HC ging in diezelfde tweede klasse D met 3-1 onderuit tegen Wijchen. Yuelle Meijers trof doel namens de Velpsen.

Upward won in de eerste klasse D met 3-1 van Civicum. Hilde Veraart (2) en Karen van der Louw scoorden.

Overige uitslagen:
Dieren D1 – Haackey D1: 3-1. Dierense treffers van: Romy Velthuizen, Yvette Pieper en Ilse Kleinsma.

Zeewolde D1 – Oosterbeek D1: 5-2. Oosterbeekse treffers van: Anne van Binsbergen en Puck Romanescu.

Regiosport