Volledig scherm
Thijs Agterdenbos van Upward controleert de bal. © Orange Pictures / Ben Gal

Upward neemt genoegen met vierde plek na nederlaag tegen Were Di

overzicht hockeyArnhem – De hockeyers van Upward pakten zondag niet hun laatste kans, om toch nog mee te dingen om de promotieplekken in de overgangsklasse B. Op eigen veld verloren de Arnhemmers met 5-2 van directe concurrent Were Di uit Tilburg.

De ploeg van coach Ard van Anken lijkt daarmee af te stevenen op een eindnotering op de vierde plaats, omdat het gat naar nummer drie Huizen opliep tot vijf punten, met nog slechts twee wedstrijden te spelen. Alleen Ring Pass Delft - vijfde met twee punten minder - kan Upward nog van de vierde plek stoten.

Jake de Wale en Maurits Moll scoorden voor Upward.

HCM greep in de tweede klasse D de laatste strohalm in strijd tegen degradatie. Op eigen veld versloegen de Arnhemmers het Harderwijkse De Mezen met 2-0, waardoor het gat tot de veilige tiende plaats - nu in handen van Eelde - werd verkleind tot vier punten.

Met nog drie wedstrijden te spelen is lijfsbehoud daardoor nog altijd mogelijk. Denzel Haverlag en Pepijn Peters troffen doel namens HCM.

Oosterbeek stuntte in de derde klasse D tegen koploper Westerduiven. In Oosterbeek werd de lijstaanvoerder met 2-1 verslagen.

Floris Bovendeert en Ruben Brager waren trefzeker namens Oosterbeek.

Ook Arnhemsche HC won in de derde klasse D. In Velp werd Steenwijk met 4-0 van de mat geveegd. Michiel Tromp (2), Job de Bos en Tijmen de Bos - die na twee maanden blessureleed (dubbele kaakbreuk) terugkeerde binnen de lijnen – scoorden voor Arnhem.

Dieren bleef in 4E steken op een gelijkspel tegen het Nijverdalse HCHN. De Dierenaren gaven in de tweede helft een 2-0 voorsprong toch nog uit handen: 2-2.

Boris van Mierlo en Leon van Zanen troffen doel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport