Upward overklast Union in ‘Gelderse derby’

overzicht hockeyNijmegen – De hockeyers van Upward waren zondag in de ‘Gelderse derby’ een maatje te groot voor buurman Union. In Nijmegen zegevierden de Arnhemmers met 4-1. Upward nam daardoor de tweede plaats in de overgangsklasse A over van Zwart-Wit, dat met 3-3 gelijkspeelde in Hattem.

Volledig scherm
Upward, archieffoto. © Gerard Burgers

Upward vloog via een vroege treffer van Martijn Werre uit de startblokken in Nijmegen. Na de gelijkmaker van Tom Driessen, zorgden Ties Koopmans en Tom Hendriks voor een comfortabele 3-1 ruststand. Al snel in de tweede helft zette Tom Koopman de latere eindstand op het scorebord: 4-1.

HCM boekte in de derde klasse D, in Zuidlaren, een zwaarbevochten zege op Hondsrug: 4-3. Gijs van den Pol (2), Denzel Haverlag en Pepijn Peters troffen doel.

Twee dagen eerder - op vrijdagavond – verloren de Arnhemmers in de derde ronde van de Silver Cup met 6-2 van Doetinchem. Haverlag tekende toen voor beide treffers in Doetinchem.

Arnhemsche HC won in diezelfde derde klasse D met 3-2 in en tegen Zutphen. Michiel Tromp (2) en Splinter Liewes scoorden voor Arnhem, dat op vrijdagavond in de derde ronde van de Silver Cup ook met 3-2 won in en tegen Steenwijk. Ook daar trof Tromp tweemaal doel.

Oosterbeek bleef in diezelfde derde klasse D steken op een gelijkspel bij Dash. In het Groningse Hoogezand werd het 3-3.

Bas de Nier (2) en Hugo Korsten waren trefzeker.

Dieren boekte in de vierde klasse D haar tweede zege op rij en staat nu op zes punten. Na de 4-0 tegen HC Overbetuwe, versloegen de Dierenaren nu ook Lochem op eigen veld: 3-2.

Sjoerd Bakker (2) en Lasse van Hogen scoorden.

Regiosport