Volledig scherm
Judith Sijbrands, de ervaren keepster van HC Arnhem, kreeg wel drie goals tegen, maar de Velpse aanval was goed voor een zevenklapper © Gerard Burgers

Upward start met (verdiende?) driepunter, koppositie HC Arnhem na zevenklapper

hockey vrouwenARNHEM - Was het verdiend? Misschien niet. Was het zwaarbevochten? Zeker wel. Maar de drie punten waren zondag wel voor de hockeysters van Upward na de eerste wedstrijd in 1D. De Arnhemsen hadden het op eigen veld zeer lastig met Ede, maar trokken dankzij een treffer vlak voor tijd van Sacha van de Griend toch de overwinning over de streep: 2-1.

Jo-Ann de Deugd zorgde eerder in de wedstrijd voor de gelijkmaker uit een strafcorner.

Ook Arnhem startte het seizoen met een zege. De Velpsen waren in Enschede met 7-3 te sterk voor PW en grepen zodoende de koppositie in 3F. Charlotte Klop (2), Bibian Oldenmenger, Sterre Kiers, Teske Hofman, Lizemijn Evers en Mila Hendriks scoorden voor Arnhem.

Dieren kwam in datzelfde 3F niet verder dan een gelijkspel tegen HVA: 3-3. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen gaf in de tweede helft een 3-1 voorsprong uit handen.

Louise Wiersma (2) en Sophie Kuitems maakten de doelpunten voor Dieren.

HCM begon het seizoen in 2C met een nederlaag. Zevenaar bleek in Arnhem met 3-2 te sterk voor de ploeg van coach Michael Smith. Noor van den Pol (strafbal) en Isabelle van Zanen waren trefzeker voor HCM.

Oosterbeek kende een geweldige start in de derde klasse D. De ploeg van Pieter Teunissen won met 6-2 in en tegen Dommel. Sophie Klerkx, Anne Hageman, Merle de Lange, Marlous Boudewijn, Frederike Bleijenberg en Emma Riksen vonden het net voor Oosterbeek.

Bemmel begon het seizoen vervelend in datzelfde 3D. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld ging op eigen veld met 3-0 onderuit tegen het Noord-Brabantse Oirschot.

Overbetuwe kende een mooie start als nieuwkomer in de standaard vierde klasse F. De Elster hockeysters waren ondanks een snelle 2-0 achterstand Vlijmen uiteindelijk toch de baas: 5-3.

Anouk van der Maeden, Myrthe Kleijn, Myrthe Selman, Eva Schippers en Linde van de Sandt scoorden voor Overbetuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regiosport