Volledig scherm
Marnix Griffioen (22) aan de bal voor Upward. Archieffoto. © Marina Popova

Upward verwelkomt eerste punten, Arnhem dichtbij stunt

ARNHEMEen grote zucht van verlichting waaide zondag over Sportpark de Bakenberg. Na vijf nederlagen op rij, was daar eindelijk de eerste zege voor de hockeyers van Upward. Op eigen veld versloegen de Arnhemmers Apeldoorn met 2-1, waardoor de laatste plaats in 1D werd verlaten. Thomas Degen scoorde allebei de treffers namens Upward.

Arnhem bezorgde koploper Beuningen in 2C een benauwde middag. De Velpenaren waren op sportpark Beekhuizen dichtbij een stunt, maar kwamen uiteindelijk net tekort: 1-2. Pepijn Klop maakte het enige doelpunt voor Arnhem.

HCM boekte in en tegen Zutphen een belangrijke 6-2 zege, op weg naar het beoogde kampioenschap in 3C. De Arnhemmers, die in Zutphen oud-coach Paul Meijer troffen, bleven daardoor de ongeslagen koploper. Thijs Bottemanne (3), Lars Kemperink, Chris Vrouenraets en Tijn Blokzijl scoorden namens HCM.

Bemmel gaf in 4B een flink pak slaag aan Druten: 14-0. De ploeg van coach Marc Slaats bleef daardoor koploper, met zelfs nog een wedstrijd te goed op de concurrentie (Sjinborn-thuis). Job Raben (4), Laurens Sars (3), Steffan Borgers (3), Ischa van den Broek, Mathijs Hartemink, Job Verhees en Emil Mejia waren trefzeker voor Bemmel.

Oosterbeek kwam in 4C niet in actie wegens een spelerstekort bij tegenstander Meppel. De wedstrijd zal binnenkort worden ingehaald.

Regiosport