Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Upward wint bij rentree in overgangsklasse, Bemmel begint met offday

Arnhem - De hockeyers van Upward pakten zondag onverwachts alsnog de volle buit bij hun rentree in de overgangsklasse B, het niveau waar de Arnhemmers 25 jaar geleden voor het laatst speelden. De ploeg van coach Ard van Anken toonde op Sportpark de Bakenberg veerkracht door zich terug te knokken van een 3-0 achterstand en versloeg het bezoekende IJsseloever uiteindelijk met 5-4.

Upward kwam op gelijke hoogte dankzij drie weergaloze directe strafcorners van Ties Koopmans in slechts tien minuten tijd. Een tip-in van Maurits Moll zorgde vervolgens voor de 4-3 voorsprong. Toen IJsseloever vlak daarna langszij kwam leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling, totdat de in de zomer teruggekeerde Hugo Wischhoff toch nog de winnende tegen de touwen joeg met zijn backhand: 5-4.

HCM verloor in de tweede klasse D op eigen veld met 1-0 van Eelde. De Arnhemmers, die de ambitie hebben uitgesproken om voor een top-3 eindnotering te gaan, kenden daarmee een valse start.

Arnhem liet zich in de derde klasse D in de tweede helft overrompelen bij Hondsrug. In Zuidlaren verloren de Velpenaren met 3-2, waar ze bij rust nog 1-0 voor stonden.

Maurits Driessen en Michiel Tromp scoorden voor Arnhem.

Oosterbeek won in datzelfde 3D wel van PW. In Enschede werd het dankzij twee treffers van Bas de Nier 2-0 voor de ploeg van coach Bas de van der Schueren.

Bemmel kende in de derde klasse C een totale offday in en tegen Venray. Coach Olaf Heskes zag zijn ploeg ‘niet thuis geven’ en met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd worden.

Mathijs Hartemink trof als enige doel namens Bemmel.

HC Overbetuwe kreeg in de vierde klasse B een flink pak slaag van Wijchen. De Elstenaren verloren hun debuut in de standaard klasse met maar liefst 6-0.

Dieren kwam in 4E als enige ploeg nog niet in actie vanwege een oneven aantal teams in de poule. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen speelt daarom volgende week pas zijn eerste wedstrijd. Haackey komt dan op bezoek in Dieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport