Upward wint in Groningen, Oosterbeek-spits Hageman maakt er zeven

Overzicht hockeyGroningen – De hockeysters van Upward boekten zondag alweer hun vierde overwinning van het seizoen en bleven daardoor mede-koploper in de eerste klasse D. In Groningen wonnen de Arnhemsen dit keer met 2-0 van de Groninger studenten.

Marit Mulder en Demi Oosterhuis scoorden voor Upward.

Oosterbeek won in de vierde klasse D - dankzij maar liefst zeven goals van spits Anne Hageman - met 9-3 van Doetinchem. Hageman scoorde daarmee in één wedstrijd meer dan in de voorgaande vijf duels (zes goals) bij elkaar.

Ook Sophie Clerkx en Dayna Meeuwsen troffen doel voor Oosterbeek.

HCM bleef in de tweede klasse D koploper dankzij een benauwde 1-0 zege op Wijchen. Jill Kunst bezorgde de Arnhemsen met een frommelgoal in het laatste kwart toch nog de volle buit.

Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Arnhemsche HC en Apeldoorn. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemsche HC versloeg in diezelfde tweede klasse D Apeldoorn. In Velp werd het 2-1, dankzij treffers van Charlotte Klop en Mirthe van Ruller.

Dieren leed in de derde klasse D haar tweede nederlaag van het seizoen. In Dieren bleek het Enschedese PW met 6-3 een maatje te groot.

Judith Langkamp, Femke Kamperman en Merle Dettmers waren trefzeker.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport