Volledig scherm
Hockeyvrouwen van Upward met 5-0 onderuit. Archieffoto. © Frans Nikkels

Upwardse hockeysters hervatten met offday, zevenklapper Overbetuwe

Beuningen – De hervatting van de veldcompetitie werd zondag niet wat de hockeysters van Upward ervan gehoopt hadden. In en tegen Beuningen gingen de Arnhemsen met 5-0 onderuit. De ploeg van coach David ten Hove leed daarmee de ruimste nederlaag van het seizoen in de eerste klasse D.

Ook HCM, uitkomend in 2C, verloor haar eerste duel na de winterstop. In en tegen Zevenaar kwamen de Arnhemsen net tekort voor een punt: 2-1.

Daphne de Bree scoorde voor HCM.

Arnhem zette haar zegereeks in 3F met de nodige moeite voort. In Assen boog de ploeg van Wilco Klop een 1-0 achterstand om naar een 2-1 overwinning, waardoor de Velpsen nog altijd zonder puntverlies de ranglijst aanvoeren.

Arianne Aanstoot en Charlotte Klop vonden het net voor Arnhem.

Dieren liep in datzelfde 3F tegen een pijnlijke nederlaag aan. Op eigen veld bleek Haackey met 2-1 te sterk. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen, voorlaatste op de ranglijst, zag de achterstand op de ploeg uit Haaksbergen daardoor oplopen tot vijf punten.

Lieke Kamperman was trefzeker voor Dieren.

Oosterbeek deed in 3D wat het moest doen door hekkensluiter Dommel met 4-2 te verslaan. Gemakkelijk ging het echter niet; de Oosterbeeksen keken in de rust zelfs tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpunten van Dayna Meeuwsen (2), Anne Hageman en Merle de Lange stelden vervolgens alsnog de drie punten veilig.

Bemmel verloor in datzelfde 3D afgetekend van koploper Oirschot: 4-0. Coach Eric-Jan Anneveld sprak na afloop van een geflatteerde uitslag in een wedstrijd waarin zijn ploeg vooral werd afgetroefd op effectiviteit.

Overbetuwe, dat vorige week de competitie al hervatte met een klinkende 7-1 zege op Peel en Maas, won ook haar tweede wedstrijd na de winterstop in 4F. Ditmaal werd Vlijmen in Brabant met 3-2 verslagen.

Laura Hubers (2) en Myrthe Kleijn scoorden voor Overbetuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman
    PREMIUM

    Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman

    Wat doe je wanneer je als eerste vrouw de drie grote Nederlandse triatlons in één jaar wil doen en één van die drie trekt ineens de stekker eruit? Dan organiseer je die toch zelf, dacht de Arnhemse triatlete Willeke van der Zand. Ze ging samen met haar partner Gert-Jan ten Pierick aan de slag en met resultaat, want op 24 augustus 2019 vindt de eerste 'Gelreman' plaats in en door Arnhem en door de Betuwe. De inschrijving is al open.

Regiosport