Volledig scherm
Archieffoto © Erik van 't Hullenaar

Valste start Upward en Arnhem, HCM maakt ambities waar

ARNHEMDe hockeyers van Upward zijn het seizoen in de eerste klasse D niet goed begonnen. Op eigen veld werden de Arnhemmers bij vlagen weggetikt door het Utrechtse USHC: 1-6. De bezoekers namen al snel de leiding op sportpark de Bakenberg en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Peter Werre tekende met een fraai backhandslag nog wel voor de eretreffer namens Upward.

Ook Arnhem (2C) begon het seizoen met een nederlaag. In Velp bleek Leusden met 8-3 te sterk. Sicco Thunnissen, Michiel Tromp en Bob van Rijen scoorden namens Arnhem, dat afgelopen seizoen puntloos degradeerde naar de tweede klasse.

HCM deed op eigen veld wat het moest doen tegen Drienerlo: 3-2 winst. Daarmee maakten de Arnhemmers hun ambities in de derde klasse C direct waar. Lars Kemperink, Pim van Deursen en Thijs Bottemanne waren trefzeker namens HCM , dat afgelopen seizoen degradeerde uit de tweede klasse.

Ook Oosterbeek liet gelijk van zich horen. Op eigen veld maakte de ploeg van coach Glenn Coates gehakt van Epe: 11-2. Ruben Brager (3), Tim Bangma (3), Bas de Nier (2), Sander Nijholt, Philip Gebben en Bauke van der Zijpp scoorden voor Oosterbeek, dat dankzij de overwinning aan kop gaat in 4C.

De thuiswedstrijd van Bemmel in 4B tegen Sjinborn werd afgelast. De bezoekers uit Valkenburg konden niet genoeg man bijeenbrengen. Binnenkort wordt de wedstrijd ingehaald.

Regiosport