Jasmijn Lau viert haar overwinning op de 5.000 bij de EK vorig jaar, 
de medaille raakt ze kwijt. Rechts Floor Doornwaard die brons won.
Volledig scherm
Jasmijn Lau viert haar overwinning op de 5.000 bij de EK vorig jaar, de medaille raakt ze kwijt. Rechts Floor Doornwaard die brons won. © KNAU/Erik van Leeuwen

Velpse atlete Jasmijn Lau (18) test positief na drinken geluksthee


VELP - De Velpse atlete Jasmijn Lau heeft tijdens de Europese Juniorenkampioenschappen atletiek (EJK) een positieve dopingtest afgelegd. De 18-jarige hardloopster won in juli 2017 goud op de 5000 meter, maar die titel raakt ze kwijt. Volgens de IAAF (internationale atletiekfederatie) heeft Lau buiten haar schuld om een verboden middel gebruikt.

8 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Hoewel de thee aanvankelijk geluk leek te brengen was het na een tijdje uitgewerkt...
 • Christine244

  3 jaar geleden
  Op haar collega op de foto daar mag de trainer zich wel eens over ontfermen, het is algemeen bekend dat mensen die aan anorexia lijden door en door gaan en op verstand en wilskracht zich suf trainen tot het hart stopt. Voorheen zag zij er veel beter uit, en presteerde ook goed op haar nivo.Wat betreft dopinggebruik zal er altijd wel zijn of meer worden maar Lau was hier echt niet van van op de hoogte. Geloof ik ook.
 • Christine244

  3 jaar geleden
  Een echte topsporter neemt geen risico,s dus geloof inderdaad dat Lau er werkelijk geen weet van had. En ja net wat de trainer zegt topsporters moeten nog beter letten op wat ze eten en drinken. En daar wordt al zo opgelet er hoeft maar een klein stofje in te zitten en je gebruikt doping. Maar haar collega sportster op de foto, sorry hoor maar die eet of drinkt amper zo te zien.Ze lijkt wel anorexia te hebben, zij hebben ook altijd een groter hoofd en donzig haar op het gezicht en een wazige/matte (geen uitstraling) in de ogen. Daar maak ik me meer zorgen om, zij is extreem mager.
 • Ger

  3 jaar geleden
  Wat zat er eigenlijk in jouw thee?
 • Greedo

  3 jaar geleden
  Het toont in ieder geval aan dat bijgeloof een heel slechte raadgever is.
 1. Samenvatting | Vitesse - FC Groningen
  Play

  Samenvat­ting | Vitesse - FC Groningen

 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de ere- en eerste divisie
  Play

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de ere- en eerste divisie

Regiosport