Arnhem Falcons. Archieffoto
Volledig scherm
Arnhem Falcons. Archieffoto © Rolf Hensel

Verdediging houdt Arnhem Falcons lang overeind, maar kan nederlaag niet voorkomen

Arnhem Falcons is het eredivisieseizoen begonnen met een nederlaag. Lelystad Commanders was op ’t Cranevelt met 21-7 te sterk voor de Arnhemmers. 

,,We hadden meer verwacht van deze wedstrijd”, reageerde de teleurgestelde hoofdcoach Christian Heister. ,,Onze defense speelde een sterke wedstrijd, en hield ons lang op de been.” Door een rushing touchdown van Lennard Harris bleef het verschil tot de laatste minuten beperkt tot één score (7-14). ,,Maar door een black-out van ons kon Lelystad nog een touchdown maken.” In reeds besliste wedstrijden is het gebruikelijk dat het winnende team de laatste aanvalsmogelijkheden niet gebruik, en telkens het spel dood maakt tot de tijd verstreken is. ,,Dat deden zij één keer. Maar bij 'second down’ vielen zij toch weer aan, wij stonden niet op te letten”, baalde Heister. 

,,We hebben één week om de beelden te bekijken en het beter te doen tegen Amsterdam”, kijkt de hoofcoach vooruit op de volgende thuiswedstrijd, volgende zondag. Amsterdam Crusaders verloor gisteren ook, met 17-10 van Almere Phantoms. 

Regiosport