Volledig scherm
Peter van Ballegooijen, (hier op archief) bracht vrouw Marjolein in en dat was een goeie zet voor DKOD. © Marina Popova

Verdouw op schot bij Oost-Arnhem, DKOD-coach zet zijn vrouw in (met succes)

korfbal arnhem eoARNHEM – Oost-Arnhem is de zaalkorfbalcompetitie in de overgangsklasse B gestart met een zege bij Sparta Zwolle: 22-25. Rick Verdouw scoorde twaalf keer. 

De ploeg van Ron Steenbergen leidde bij rust al (9-14). Na de pauze bracht de thuisploeg het verschil terug tot twee treffers (21-23), maar de Arnhemse zege kwam niet in gevaar. ,,Sparta is wel een ploeg die voor verrassingen kan zorgen”, waarschuwde Steenbergen de concurrentie.

In 2D ging Rheko thuis schlemielig onderuit tegen Woudenberg: 17-19. Na rust (9-8) maakte Rheko een achterstand van drie treffers nog goed (15-15). Bij 15-16 kregen de bezoekers een strafworp. ,,Dat was er absoluut geen. Een speler van Woudenberg liep volop door op Eloy Liescher”, zei Rheko-trainer Rob Steenmeijer. ,,Het was een aanvallende fout, maar de bal ging op de stip.”

Vrouw

DKOD pakte in 3F thuis een punt tegen Huizen: 13-13. ,,Er was veel spanning bij de spelers”, zei Peter van Ballegooijen, belast met de coaching. ,,Na een 0-4 achterstand scoorden wij pas na twintig minuten.” Van Ballegooijen bracht na een 3-5 achterstand bij rust met zijn vrouw Marjolein en later Rob Arnoldussen de nodige routine in. Gertilde Hooijer redde met de gelijkmaker een punt voor DKOD.

Ook EKCA scoorde in 3E bij 0-4 pas na twintig minuten de eerste goal tegen Olympus '58 en strandde uiteindelijk op een gelijkspel (13-13). 

Via 6-8 (rust) leidde EKCA twee minuten voor tijd nog met 13-11. ,,We gingen schieten zonder afvang onder de korf”, zei Beenen. ,,Onervarenheid. Ik had kunnen wisselen, maar als je op belangrijke momenten jonge spelers er steeds uithaalt, wordt het nooit wat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport