Mick van Randtwijk van ASV tijdens een eerdere wedstrijd.
Volledig scherm
Mick van Randtwijk van ASV tijdens een eerdere wedstrijd. © DG

Verlies ASA zorgt voor bizar spannende competitieverloop

ASSEN – ASA heeft zaterdag in Assen haar eerste nederlaag geleden. De Arnhemse tweedeklasser moest met 5-3 buigen in de Drentse hoofdstad. Daardoor schoof het veld in elkaar en nu staan vijf teams op 8 punten. Op bordpunten gaan Assen en ASV aan kop. ASV klopte Almere met 5½-2½ en achterhaalde zo dus ASA.

ASA startte sterk. Op de twee topborden sloegen Dries Wedda en Willy Hendriks eenvoudig toe. Wedda had na 14 zetten al beslissend voordeel tegen Rieks Taal. Hendriks besliste het duel met Elmar Hommes via de enige open lijn. Toen was de koek echter op. 

Artur Maters en Geert van Hoorn werden vanuit de opening weggespeeld. Na hun nederlagen werd het via remises van Thomas van Nispenrode en Bob Beeke 3-3. Het slot was voor Assen. Mathieu Roskam en Saša Albers moesten vanuit moeilijke stellingen forceren. Dat pakte verkeerd uit en beiden verloren. 

,, Het was een terechte nederlaag”, aldus captain Jeroen Kruiver. ASV startte voorzichtiger. Halverwege de wedstrijd waren er remises voor Jaap Vogel, Dirk Hoogland en Pieter Verhoef. Door een aanvalszege van invaller Sander Berkhout leidde ASV. 

In de tweede helft van het duel drukten de Arnhemse schakers meteen door. Eerst was het Eelco de Vries die in de koningsaanval Ivo Knottnerus vloerde. Peter Boel won na een enerverende strijd een stuk en stelde de zege veilig. 

Voor Mick van Randtwijk en captain Wouter van Rijn was er nog een remise. ,,Vijf teams aan kop. Het wordt spannend.”, zag Van Rijn.

Regiosport