Verliezend DFS laat tegen BFC te veel open kansen liggen

De handballers van DFS Arnhem hebben in de eredivisie bij de hervatting van de competitie geen punten overgehouden aan hun thuisduel met BFC. In sporthal Rijkerswoerd moest de ploeg van trainer Fred Michielsen buigen voor de formatie uit het Limburgse Beek: 31-33.

Volledig scherm
DFS Arnhem in de aanval. Archieffoto © Erik van 't Hullenaar

,,We hebben in feite geen moment aanspraak kunnen maken op een overwinning”, zei Michielsen, die zijn ploeg matig zag starten. Na een vroege achterstand (0-2, 1-3) kwam DFS nog wel terug tot 9-9, maar bij rust stonden de bezoekers weer op voorsprong: 14-17. ,,We misten een paar keer de aansluitingstreffer”, sprak Michielsen die zijn ploeg een betere tweede helft zag spelen. ,,Het was toen niet slecht, maar we bleven kansen missen. Als wij goed hadden afgerond, dan was een beter resultaat tegen BFC, een stabiele ploeg, mogelijk geweest.”

DFS, spelend zonder de geblesseerde Thijs Geurds, kwam na de pauze nog een paar keer op gelijke hoogte met BFC (20-20, 24-24, 30-30). Michielsen: ,,Maar ook toen had ik niet het gevoel dat we de punten binnen konden halen. Zonde en misschien was het verlies onnodig, maar BFC was de betere ploeg.”

De Arnhemse ploeg, negende met 15 punten uit 17 duels, kan zich zaterdag definitief veilig spelen. Een gelijkspel bij Olympia ‘89/DOS ’80 is al voldoende. De voorsprong op de ploeg uit Oss bedraagt, met nog vijf wedstrijden te spelen, tien punten.

Doelpunten DFS: Max Voermans 6, Pascal Lucassen 6, Dani Blom 5, Sofiane Rhouma 4, Pim Voermans 3, Kjeld Dekker 33, Toine Bartholomeus 3, David Petit 1.

Regiosport